CLEVELAND - Boston Celtics heeft in de halve finale van de play-offs in de Eastern Conference tegen Cleveland Cavaliers de stand gelijk getrokken.

De Celtics wonnen maandag (lokale tijd) de tweede wedstrijd in de Quicken Loans Arena van Cleveland met 104-86. Het derde en vierde duel van de best-of-sevenserie worden in Boston gespeeld.

De 'Cavs' hadden de eerste wedstrijd met 101-93 gewonnen. ''We krijgen niets cadeau in deze series'', stelde Cleveland-coach Mike Brown vast na de nederlaag in de tweede wedstrijd. ''We zullen voor iedere wedstrijd moeten vechten. Vandaag deden we dat pas in de slotfase.''

De Celtics namen vooral in het derde kwart afstand. De inhaalrace van de Cavaliers kwam uiteindelijk te laat om een nederlaag te voorkomen.

Chicago Bulls

De uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs door de Cavaliers is coach Vinny Del Negro van Chicago Bulls fataal geworden: hij werd maandag ontslagen. De 43-jarige Amerikaan was twee jaar werkzaam bij de club uit de NBA. De coach leefde in onmin met een deel van de clubleiding.