MANCHESTER - Manchester United heeft wraak genomen voor de smadelijke nederlaag (0-1) twee weken geleden tegen het Hongaarse Zalaegerszeg. Op eigen veld won de Engelse topclub dinsdagavond royaal met 5-0.

Ruud van Nistelrooy scoorde twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Beckham, Scholes en Solskjaer. Naast Manchester United plaatsten ook Bayern München en Internazionale zich moeiteloos voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Ook Bayern en Internazionale

Bayern won met 3-1 van Partizan Belgrado dankzij treffers van Ballack, Elber en Salahamidzic. De Duitsers waren in de eerste wedstrijd al met 3-1 te sterk voor Partizan. Internazionale versloeg Sporting Lissabon met 2-0. Di Baggio en Recoba waren productief voor de Italiaanse formatie, die twee weken geleden in Portugal met 0-0 gelijk speelde.

Racing Genk met hakken over de sloot

Het Racing Genk van trainer Sef Vergoossen kwalificeerde zich ternauwernood voor de groepsronde van de CL. Op de thuiszege van 2-0 volgde een nederlaag van 4-2 bij Sparta Praag. Dankzij de treffers in de uitwedstrijd gaan de Belgische kampioenen door. Genk kwam dankzij treffers van Dagano en Sonck in Praag twee keer op voorsprong. De felle eindsprint van de thuisploeg stopte net op tijd voor Vergoossen en co.