AMSTERDAM – Marco van Basten is één van de belangrijkste kandidaten om Leonardo op te volgen als trainer van AC Milan. De oud-spits van de club staat volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport hoog op het verlanglijstje van eigenaar Silvio Berlusconi.

De minister-president van Italië liet donderdag al weten dat de Braziliaan wat hem betreft bezig is aan zijn laatste weken bij de club.

Berlusconi is zeer ontevreden over de prestaties die de coach de afgelopen weken neer heeft gezet met de zeventienvoudig landskampioen.

De ploeg keerde na een slechte seizoensstart terug in de race om de titel, maar zag het uitzicht daarop in de maand april snel vervagen.

Ajax en Oranje

Van Basten was tussen 1987 en 1995 actief als speler bij AC Milan. De Nederlander groeide in Italië uit tot één van de beste voetballers van de wereld, maar moest zijn loopbaan vanwege een slepende enkelblessure vroegtijdig afbreken.

De Utrechter zit sinds mei 2009 zonder club, nadat hij opstapte als trainer van Ajax. Eerder was Van Basten vier jaar lang in dienst bij de KNVB als bondscoach van het Nederlands elftal.