AMSTERDAM - Urby Emanuelson verkeert nog altijd in het ongewisse over zijn toekomst. Het contract van de linkspoot loopt tot 2011 en eerdere besprekingen met Ajax over verlenging liepen op een teleurstelling uit.

“Ik weet niet wat er gaat gebeuren,” vertelt hij tegen NUsport. “Ik laat het op me af komen. Ik denk dat de besprekingen nog wel hervat zullen worden, maar heb nog geen afspraak gemaakt. Het wordt een spannende zomer.”

PSV ziet in de Ajacied een kandidaat-opvolger voor Balázs Dzsudzsák die deze zomer voor geld in het laatje moet zorgen in Eindhoven. “Ik heb wel iets in die richting gehoord,” zegt Emanuelson.

“Maar niet van PSV rechtstreeks. Ik kan me niet voorstellen voor een andere club in Nederland dan Ajax te spelen. Maar op dit moment moet ik alle opties open houden. Stel dat PSV als enige club komt dan moet ik er toch over nadenken.”

Pantelic

Schalke wil Marco Pantelic volgend seizoen aan de selectie toevoegen. Dat meldt Bild. De spits staat momenteel nog onder contract bij Ajax. De Serviër, die zondag scoorde tegen NEC, wil de komende jaren in Amsterdam blijven. Ajax biedt hem alleen een eenjarig contract aan.

Trainer Felix Magath zou de aanvaller er graag bij willen hebben in Duitsland.