BREDA - FC Twente speelt zondag in Breda tegen NAC met Slobodan Rajkovic als voorstopper. Hij vervangt Douglas. De Braziliaan is geschorst. Verder stelt trainer Steve McClaren zijn gebruikelijke elftal op.

Voor het eerst in de historie kan FC Twente kampioen worden. De club verdedigt een voorsprong van een punt op Ajax. De Amsterdammers hebben een veel beter doelsaldo.

Bij FC Twente speelt Blaise N'Kufo zijn laatste wedstrijd. De Zwitser verhuist naar Canada en gaat in de Amerikaanse competitie voetballen.

Emanuelson

In de opstelling van Ajax heeft trainer Martin Jol geen verrassingen aangebracht. Urby Emanuelson begint opnieuw op de linkerflank tegen NEC. Hij staat in de aanval aanvoerder Luis Suarez en Marko Pantelic bij.

Makaay

In De Kuip begint Roy Makaay in de basis bij Feyenoord. De 35-jarige aanvaller neemt zondag afscheid van het profvoetbal.

Gerald Sibon staat bij het bezoekende Heerenveen in de basiself. Hij speelt tegen de Rotterdammers zijn laatste wedstrijd in Friese dienst.

AZ

AZ moet het zondag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen doen zonder Stijn Schaars. De middenvelder ontbreekt wegens een buikspierblessure en wordt in de basis vervangen door Celso Ortiz. De Alkmaarders stellen bij winst de vierde plaats in de eredivisie veilig.

PSV

Bij PSV ontbreekt de geschorste topscorer Balazs Dzsudzsak. Trainer Fred Rutten heeft Funso Ojo aangewezen als vervanger van de Hongaar. Voor PSV, de nummer drie van de eredivisie, staat zondag niets meer op het spel.