OKLAHOMA CITY - De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben vrijdag (plaatselijke tijd) de volgende fase van de play-offs in de NBA bereikt.

De titelverdediger won de zesde wedstrijd in de eerste ronde tegen Oklahoma City Thunder met 94-95 en besliste de best-of-seven series met 4-2.

Pau Gasol was de grote man bij de Lakers. De Spanjaard werkte een gemist schot van Kobe Bryant in de slotseconde toch in de basket en bezorgde zijn ploeg daarmee de belangrijke zege.

Topscorer Bryant

Bryant was topscorer met 32 punten. De sterspeler van de formatie uit Los Angeles is verre van fit. Hij kampt met knieproblemen en heeft last van zijn enkel en een vinger. ''Maar we zijn er klaar voor'', keek Bryant vooruit naar de volgende ronde.

De Lakers moeten het daarin opnemen tegen Utah Jazz, dat de Denver Nuggets in het zesde duel met 112-104 versloeg. De Jazz behaalden hiermee het winnende punt in de best-of-seven series binnen: 4-2.

Zevende wedstrijd

De strijd tussen Milwaukee Bucks en Atlanta Hawks is met 3-3 in evenwicht. De Bucks, de formatie van de Nederlander Dan Gadzuric, verloren met 83-69. De zevende wedstrijd moet nu de beslissing brengen.