BREDA - NAC Breda mist zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente aanvaller Leonardo. De Braziliaan is geblesseerd.

De Brabanders kunnen verder niet beschikken over Tim Gilissen (eveneens geblesseerd) en de geschorste verdedigers Rob Penders en Robbert Schilder.

Tyrone Loran is volledig hersteld van een knieblessure en tegen Twente inzetbaar.

Twente is bij een zege landskampioen. NAC heeft nog een goed resultaat nodig om zich te plaatsen voor de play-offs voor deelname aan de Europa League.

Belang

''We figureren in de kampioensrace als ik de media moet geloven'', aldus NAC-trainer Robert Maaskant op de clubwebsite.

''Maar daarbij wordt vergeten dat wij ook nog een groot belang hebben. Wij willen de play-offs halen. Dat was onze doelstelling en die willen we halen. Normaal gesproken betekent dat dat we FC Twente moeten verslaan.''

Maaskant gaat er vanuit dat de twee concurrenten van NAC, FC Groningen en Roda JC, allebei winnen. Groningen speelt thuis tegen Sparta, terwijl Roda JC in Kerkrade Willem II ontvangt. Sparta en Willem II zijn allebei veroordeeld tot het spelen van de play-offs voor promotie/degradatie.

Vertrouwen

De trainer van NAC gaf deze week meerdere malen aan dat hij met zijn ploeg Twente gaat verslaan. ''Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen en dus spreek ik dat uit'', zegt Maaskant.

''Dat heeft niks te maken met bluf of een grote mond. FC Twente heeft ons een paar keer uit de beker gestoten en dat zijn we niet vergeten, dus dat stimuleert ons ook om ze te verslaan. We zijn realistisch en weten dat FC Twente de betere ploeg heeft. Resultaten uit het verleden bewijzen dat wij goed uit de voeten kunnen tegen topploegen, zeker in ons eigen stadion. Als ik trainer van FC Twente was, dan zou ik niet met een heel gerust gevoel afreizen naar Breda.''