CHARLOTTE - Golfer Tiger Woods heeft een belabberde start gemaakt in het Quail Hollow Championship, zijn tweede toernooi sinds zijn terugkeer op de golfbaan.

De nummer één van de wereld kwam donderdag (plaatselijke tijd) in de eerste ronde niet verder dan 74 slagen, twee boven par, en negen slagen meer dan de Amerikaanse leider Bo van Pelt.

Woods eindigde bij zijn rentree in de Masters begin april nog als vierde. Dat optreden was hoopvol na maanden afwezigheid waarin de golfmiljardair mikpunt was van harde kritiek op zijn seksuele buitenechtelijke uitspattingen.

Op de banen van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte kwam Woods totaal niet in zijn spel. Hij sloeg de bal alle kanten op en leverde een kaart in met vier bogeys en één double bogey.

Opmerkelijk

Phil Mickelson, winnaar van de prestigieuze Masters, deed het naar behoren met 70 slagen in zijn eerste ronde. Zijn deelname was opmerkelijk, want de Amerikaan lag een dag eerder nog aan het infuus. Mickelson was tijdens het pro-am op woensdag onwel geworden door uitdroging.