AMSTERDAM - Thiago Motta hoopt dat hij wordt vrijgesproken op basis van tv-beelden. De middenvelder van Internazionale werd woensdagavond na 27 minuten met rood van het veld gestuurd in de tweede wedstrijd van de halve finale tegen FC Barcelona.

Hierdoor mist de Braziliaan de Champions League-finale. "Het is onterecht dat ik eraf gestuurd werd. De videobeelden moeten laten zien dat er niets aan de hand was", dit meldt de 27-jarige speler tegenover Inter Channel.

Motta maakte zich in een duel met Sergio Busquets breed. Hierbij kwam zijn hand in het gezicht van de Spanjaard. Deze ging hierdoor met veel theater naar de grond.

De Belgische scheidsrechter Frank de Bleeckere was onverbiddelijk en toonde direct rood.

Onrecht

"Er is mij hier onrecht aangedaan. Toen ik het veld verliet, zag ik op de verschillende schermen dat Busquets vanaf de grond opkeek om te zien of ik al rood had gekregen", zegt de speler van Inter en oud-speler van Barcelona.

"Het spelen van de finale van de Champions League is een jongensdroom. Deze kan ik vergeten als ik niet word vrijgesproken. De scheids heeft het echt verkeerd gezien. Dat is ook niet zo raar, want hij werd voortdurend onder druk gezet door de spelers van Barcelona. Ik walg ervan ooit het shirt van Barcelona te hebben gedragen."