BARCELONA - Internazionale heeft zich woensdag als tweede club voor de finale van de Champions League geplaatst.

De kampioen van Italië haalde de eindstrijd tegen Bayern München door bij Barcelona slechts met 1-0 te verliezen.

De formatie ontregelde met extreem verdedigend spel de doorgaans zo soepel draaiende Catalaanse voetbalmachine, die vorig jaar wel een geslaagde greep naar belangrijkste prijs voor Europese clubteams deed.

Tien man

Barcelona, dat in Milaan met 3-1 verloor, speelde ruim een uur met een man meer maar kreeg pas in de laatste tien minuten uitgespeelde kansen. Gerard Piqué, verdediger van beroep, sloeg in de 84e minuut fraai toe.

Hij gaf de aanzet tot een slotoffensief, die voor de Cataanse club niet meer de felbegeerde tweede treffer opleverde.

Arbiter Frank De Bleeckere uit Belgie keurde in blessuretijd een doelpunt van invaller Bojan Krkic af omdat Yaya Toure even voor de treffer de bal per ongeluk met zijn hand beroerde

Schande

Met dank aan Internazionale blijft Real Madrid op 22 mei de schande bespaard dat de spelers van Barcelona in de hoofdstad van Spanje de beker van de Champions League opnieuw in ontvangst mogen nemen.

Wesley Sneijder keert tijdens de eindstrijd wel met opgeheven hoofd terug in het stadion van de club die hem afgelopen zomer niet meer nodig had.

Hetzelfde geldt voor Arjen Robben die zich dinsdag net als Mark van Bommel met Bayern München voor de finale van de Champions League plaatste.

Verdedigen

Internazionale verdedigde in Camp Nou letterlijk de in de thuiswedstrijd opgebouwde voorsprong van twee doelpunten. De club verdedigde aanvankelijk met elf spelers en na 28 minuten met z'n tienen.

Arbiter Franck De Bleeckere trok na 28 minuten een rode kaart voor Thiago Motta. De middenvelder hield tegenstander Sergio Busquets af en duwde hem tegen de adamsappel. Hij had ook kunnen volstaan met een gele kaart of een reprimande.

Bij een gele prent had Motta overigens ook het veld moeten verlaten. Hij incasseerde namelijk in de openingsfase ook al een gele prent.

Gevoelig

Het valt natuurlijk nooit te bewijzen, maar mogelijk is Franck De Bleeckere toch gevoelig geweest voor de kritiek van de houder van de Champions League.

Trainer en spelers van Barcelona bleven in de aanloop naar het beslissende duel in de halve finale maar benadrukken hoe ze in de uitwedstrijd bij Internazionale waren benadeeld door scheidsrechter Olegario Benquerenca uit Portugal.

De landgenoot van Inter-trainer José Mourinho liet de kampioen van Italië in buitenspelpositie scoren en gaf Carles Puyol een gele kaart waardoor hij geschorst was voor de return.

Messi

Internazionale kwam met tien man nauwelijks in de problemen. Barcelona liep zich keer op keer vast. De formatie speelde in een te laag tempo en bracht sterspeler Lionel Messi nauwelijks in stelling.

De thuisclub kreeg pas in de slotfase kansen en sloeg ook tweemaal toe. De laatste treffer van Krkic werd echer afgekeurd.

Barcelona - Internazionale