AMSTERDAM - Mike Tyson krijgt geen licentie voor het gevecht om de wereldtitel tegen titelhouder Lennox Lewis, op 6 april in Nevada. De sportcommissie van de staat heeft dat besloten.

De reden voor het besluit is Tysons gewelddadige gedrag buiten de ring. De Amerikaanse zwaargewicht beet een week geleden een van de begeleiders van Lennox Lewis in zijn been tijdens een uit de hand gelopen persconferentiegewelddadigheden

Het onthouden van de licentie betekent niet dat het gevecht van de baan is. Tyson krijgt mogelijk wel toestemming om in een andere staat of een ander land met Lewis in de ring te stappen.

De WBC sanctioneert onafhankelijk van de beslissing van de sportcommissie van Nevada het gevecht. "Dat geldt voor elke plaats of elk land, waar deze partij gehouden kan worden", aldus een verklaring van voorzitter José Sulaiman van de WBC.

Ook Lewis meent dat het gevecht door moet gaan. "Ik heb hierop gewacht sinds ik Holyfield in 1999 heb verslagen", zei hij in Londen. "Het zou niet alleen voor mezelf maar ook voor het publiek een enorme teleurstelling zijn als het niet zal kunnen plaatsvinden."

Tyson heeft inmiddels voor zijn gedrag tijdens de presentatie in New York zijn verontschuldigingen aangeboden.

/SPORTBijtende Tyson zet licentie weer op het spel