NYON - Franck Ribéry moet de finale van de Champions League aan zich voorbij laten gaan.

De Europese voetbalbond UEFA heeft de middenvelder van Bayern München voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de eerste confrontatie met Olympique Lyon in de halve finale. Ribéry zat dinsdag in de gewonnen return (0-3) al de eerste wedstrijd schorsing uit.

Ribéry ging vorige week tijdens de thuiswedstrijd hard door op de enkel van Lyon-spits Lisandro Lopez. Coach Louis van Gaal sprak na afloop de hoop uit dat de UEFA mild zou zijn voor zijn controversiële vedette, maar de tuchtcommissie trok zich daar weinig van aan.

Tribune

Ribéry moet op 22 mei bij de finale in Madrid plaatsnemen op de tribunes in het stadion Santiago Bernabeu. De Fransman mist ook de eerstvolgende Europese wedstrijd van zijn club in het nieuwe seizoen.

Bayern München kondigde woensdagmiddag aan in beroep te gaan tegen de forse straf. ''Deze schorsing is buiten proportie'', liet de club weten. ''Dit is een totaal verkeerde beslissing.''

Seksschandaal

Ribéry was vorige week toch al negatief in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn bij een seksschandaal. De international heeft zich volgens de Franse justitie samen met Sidney Govou en Karim Benzema vergrepen aan minderjarige prostituees.

Ondanks de oplaaiende controverse deed Van Gaal tegen Lyon toch een beroep op Ribéry. De Fransman had zichzelf echter niet in de hand en plantte zijn voet hard op de enkel van Lopez. Dat kwam hem op rood te staan.

Bekijk de rode kaart van Ribery