BREDA - De veiligheidsmaatregelen voor de kampioenswedstrijd NAC Breda-FC Twente, zondag in Breda, worden flink aangehaald. De wedstrijd is aangemerkt als een risicowedstrijd categorie C, de zwaarste categorie.

Dat lieten de politie, de gemeente Breda en NAC Breda woensdag weten.

Door de inschaling in de categorie C is alcohol taboe in het stadion en geldt voor de FC Twente-supporters een verplichte combiregeling.

Omdat er aanwijzingen zijn voor illegale kaartverkoop, moeten bezoekers van de wedstrijd zich legitimeren bij de toegangscontrole. Op internet wordt intensief gespeurd naar handel in wedstrijdkaartjes.

Om te voorkomen dat supporters van beide ploegen bij elkaar komen te zitten, had NAC al besloten om geen losse kaarten voor deze wedstrijd te verkopen. Supporters met verkeerde kaartjes of in verkeerde vakken worden geweigerd of uit het stadion verwijderd. Hun hangt bovendien een stadionverbod boven het hoofd.

Stadionverbod

NAC-supporters die hun seizoenskaart verkopen, kunnen rekenen op een stadionverbod van 18 maanden. Twente-supporters met verkeerde kaarten mogen een jaar lang het stadion van hun club niet in.

De politie laat weten goed voorbereid te zijn om adequaat te kunnen optreden.