CLEVELAND - Cleveland Cavaliers en Boston Celtics hebben de volgende ronde bereikt in de play-offs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

De Cavaliers boekten dinsdag (plaatselijke tijd) in de eigen Quicken Loans Arena de vierde overwinning op Chicago Bulls: 96-94. De Celtics maakten een einde aan het seizoen van Miami Heat: 96-86.

Een kleine smet op de zege van Cleveland Cavaliers waren de blessureperikelen van LeBron James.

De vedette van de 'Cavs' had aan het einde van de wedstrijd zoveel last van zijn rechterelleboog dat hij niet anders kon dan een vrije worp met zijn 'zwakkere' linkerhand te nemen, die hij overigens miste. James was in totaal goed voor negentien punten, tien rebounds en negen assists.

''Ik weet niet precies wat er aan de hand is'', verklaarde James. ''Het voelt een beetje alsof je je stroombotje raakt.'' James laat zijn elleboog op korte termijn nader onderzoeken.

Klassieker

In de halve finale van de oostelijke divisie spelen de Cavaliers tegen Boston Celtics, dat in vijf wedstrijden afrekende met Miami Heat. ''Zo'n klassieker is geweldig voor het basketbal'', zei Paul Pierce van de Celtics.

''De Cavaliers zijn hét team dat verslagen moet worden. We weten dat het een hele, hele zware serie gaat worden.'' Ray Allen was dinsdag met 24 punten het meest trefzeker bij de Celtics. Rajon Rondo had met zestien punten, acht rebounds en twaalf assists ook een behoorlijk aandeel.

In de Western Conference herpakte titelhouder Los Angeles Lakers zich. De ploeg van Kobe Bryant en Pau Gasol won met 111-87 van Oklahoma City Thunder, dat de voorgaande twee wedstrijden had gewonnen en daardoor in de serie was teruggekomen tot 2-2. Dallas Mavericks bleef in de race voor een vervolg in de play-offs door een overwinning op San Antonio Spurs: 103-81. De Spurs staan in de best-of-sevenserie nog wel met 3-2 voor.