Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Rus, Sijsling en Krajicek door, Haase strandt

AMSTERDAM - Arantxa Rus en Igor Sijsling hebben dinsdag beide de tweede ronde van een ITF-challengertoernooi bereikt. Robin Haase werd uitgeschakeld.
Door Novum

Rus versloeg in het Franse Cagnes-sur-Mer Kathrin Wörle met 6-1, 6-2. Sijsling was op het Griekse eiland Rhodos te sterk voor Konstantin Kravchuk: 6-4, 6-3.

Op hetzelfde toernooi werd Haase met 6-1, 6-4 verslagen door Dustin Brown uit Jamaica. Raemon Sluiter plaatste zich maandag al voor de volgende ronde.

In het dubbelspel was Haase wel succesvol. Samen met Sijsling veroverde hij een plekje in de tweede ronde door met 6-3, 6-1 het duo Gilles Muller en Lovro Zovko te verslaan.

Krajicek

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde bereikt van het graveltoernooi in Charlottesville.

De Nederlandse tennisster, die in de Amerikaanse stad als vijfde is geplaatst, gaf haar zelfvertrouwen een impuls ten koste van Tetjana Loezjanska. Ze had alleen in de tweede set tegenstand te duchten van haar Oekraïense opponente: 6-0 7-5.

Krajicek staat in de volgende ronde tegenover de Amerikaanse Carly Gullickson of de Belgische Tamaryn Hendler, een lucky loser. Rosana de los Rios uit Paraguay is favoriet in Charlottesville.

Aanbevolen artikelen