MIAMI - De honkballers van de Florida Marlins zijn nog één overwinning verwijderd van hun tweede titel in de World Series. De ploeg uit Miami won voor eigen publiek de vijfde wedstrijd tegen de New York Yankees met 6-4 en bracht de stand in de best-of-seven series op 3-2.

Zaterdag is het zesde duel in New York. Ook een eventuele zevende ontmoeting is in het stadion van de Yankees. De ploeg uit New York had al in het begin van de wedstrijd een tegenvaller. Werper David Wells begon met een perfecte inning, maar moest zich door een rugblessure laten vervangen.

De Yankees hadden in de eerste inning de score nog wel geopend, maar na het wegvallen van Wells namen de Marlins de controle over de wedstrijd. De thuisploeg liep in de vijfde slagbeurt uit naar 6-1. De Yankees kwamen daarna nog wel tot scoren, maar de Marlins behielden een marge van twee.

Brad Penny was de grote man bij de Marlins. De werper kende zeven solide innings waarin hij slechts twee runs toestond. Hij moest daarna plaats maken wegens een blaar op zijn hand. "Nog één zege hebben we nodig. Het is nog niet over, maar we moeten er nu voor gaan en het afmaken", keek Penny vooruit.