TILBURG - Trainer Arno Pijpers vertrekt omwille van zijn gezondheid per direct bij Willem II. De coach heeft vrijdag op doktersadvies besloten zijn werkzaamheden te beëindigen.

Pijpers was nog geen twee maanden in dienst bij de Tilburgers.

''Pijpers heeft medische klachten en daardoor te weinig energie om de ploeg te motiveren, zeker voor de belangrijke weken die gaan komen'', aldus een woordvoerder van de club, die niet wilde ingaan op de aard van de klachten.

Willem II weet na afgelopen weekeinde dat het via de nacompetitie moet strijden voor handhaving in de eredivisie.

Geschokt

De spelersgroep van de Brabanders is vrijdagochtend ingelicht over het besluit en reageerde geschokt op het nieuws. De clubleiding beslist op zeer korte termijn over de invulling van de functie. Pijpers en Willem II gaan binnenkort in gesprek over de afwikkeling van het contract van de trainer.

Pijpers begon eind februari uitstekend als opvolger van Alfons Groenendijk. De voormalig bondscoach van Kazachstan en Estland haalde in zijn eerste drie wedstrijden zes punten. De zes daaropvolgende duels werden echter allemaal verloren met een plek in de nacompetitie als gevolg.

Achtste trainer

Arno Pijpers is de achtste trainer die dit seizoen vroegtijdig de eredivisie verlaat. Eerder dienden Frans Adelaar (Sparta), Ronald Koeman (AZ), Trond Sollied (sc Heerenveen), Jan de Jonge (sc Heerenveen), Alfons Groenendijk (Willem II), Dwight Lodeweges (NEC) en Raymond Atteveld (ADO Den Haag) hun contract dit seizoen niet uit.

Hoewel het dienstverband van Pijpers van korte duur was, zijn coaches in de eredivisie wel eens nog sneller vertrokken. In januari 2003 moest Fritz Korbach op doktersadvies al na twee dagen stoppen bij Sparta. Jan van Dijk werd in september 2001 na vijf competitiewedstrijden ontslagen bij Roda JC.