STOCKHOLM - John van Lottum en Raemon Sluiter hebben hun sterke optredens in het tennistoernooi van Stockholm donderdag geen vervolg kunnen geven. Sluiter werd in de tweede ronde gestuit door de Kroaat Mario Ancic. Van Lottum verloor van de Zweed Jonas Björkman.

Van Lottum baarde woensdag in de eerste ronde nog opzien door de als eerste geplaatste Thai Srichaphan uit te schakelen. Tegen Björkman liep het heel anders. Voor de Amersfoorter goed en wel op de baan stond, had hij de eerste set al met 6-1 verloren.

De tweede set bood Van Lottum meer tegenstand en tenniste hij goed, hoewel hij bij 2-2 toch weer even zijn hoofd verloor en uit frustratie over een slechte service zijn racket wegsmeet. De onverstoorbare Zweed speelde iets meer solide, waardoor de tweede set uiteindelijk met 6-4 naar hem ging.

Sluiter was in de eerste ronde nog te sterk geweest voor de als derde geplaatste Chileen Massu. Tegen Ancic was de Rotterdammer net niet opgewassen. Hij won nog wel de eerste set in een tiebreak (9-7), maar verloor de tweede met 6-4. Sluiter kwam in de derde set met 4-1 achter, vocht zich terug en sleepte er een nieuwe tiebreak uit. Die ging met 7-3 naar Ancic, pupil van Rohan Goetzke, de oud-coach van Richard Krajicek.