MAASTRICHT - Wielrenners Carlos Sastre en Volodimir Goestov doen zondag niet mee aan de Amstel Gold Race. Dat meldde hun werkgever Cervélo zaterdag.

Ook de Spaanse wielrenner Alejandro Valverde neemt definitief niet deel aan de Amstel Gold Race. Dat heeft een woordvoerster van zijn ploeg Caisse d'Epargne zaterdag bevestigd.

Valverde is, net als zijn ploeggenoot Luis Leon Sanchez, gestrand in Murcia. De renners kunnen Nederland niet bijtijds bereiken door het vliegverbod, dat is ingesteld wegens de door een vulkaanuitbarsting ontstane aswolk.

Valverde gold als een van de favorieten voor de Limburgse wielerklassieker die zondag wordt verreden. Zijn ploeg start mogelijk met slechts drie renners.

Brabantse pijl

''De meeste renners van ons waren wegens de Brabantse Pijl al in Nederland'', aldus algemeen directeur Joop Alberda.

''De vluchten van Sastre, Goestov en Xavier Tondo zijn echter geannuleerd. Tondo komt nu met de auto, voor Sastre en Goestov is dat niet meer mogelijk.''

Wiggins

Ook de Brit Bradley Wiggins heeft afgezegd. De nummer vier uit het eindklassement van de laatst verreden Ronde van Frankrijk zit in Spanje.

Chris Froome, zijn ploeggenoot van Team Sky, kan Nederland eveneens niet bereiken en laat ook noodgedwongen verstek gaan.