MIAMI - De honkballers van de Florida Marlins hebben in een marathonpartij de stand in de World Series gelijkgetrokken. De ploeg uit Miami stelde na twaalf innings de zege op New York Yankees veilig: 4-3. De stand in de World Series is nu 2-2. De ploeg die vier duels wint, mag zich de officiële wereldkampioen noemen.

Een homerun van Marlins-speler Alex Gonzalez bracht in de twaalfde inning de beslissing. Gonzalez sloeg, met werper Jeff Weaver tegenover zich, de bal in de linkerkant van het veld over de muur. Daarmee kwam een einde aan aan marathonpartij van ruim vier uur.

Marlins nam al in de eerste inning een 3-0-voorsprong en gaf die pas in de laatste reguliere beurt voor de Yankees, de negende inning, uit handen. De formatie uit New York, in de tweede doorgang al eenmaal trefzeker, scoorde twee punten en trok daarmee de stand gelijk. In de elfde inning had de Yankees alle honken bezet, met slechts één man uit, maar kwam de formatie niet tot scoren. Enkele minuten later besliste Marlins-speler Gonzalez het duel met een ferme klap.

Donderdag staat de vijfde wedstrijd gepland in Miami. Vervolgens gaan beide formaties weer naar New York voor het vervolg van de World Series 2003.