HEERENVEEN - Voor PSV staat woensdag de uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. De ploeg van Fred Rutten, die alleen nog theoretisch kans op de titel maakt, kan in het Abe Lenstra Stadion niet beschikken over Danny Koevermans.

Hij heeft een kuitblessure. Orlando Engelaar (achillespees) en Otman Bakkal (heup) zijn twijfelgevallen.

Koevermans viel zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uit. De aanvaller laat zich behandelen door de inmiddels bekende Servische 'placenta-arts' Mariana Kovacevic.

Zij verkortte eerder met een speciale behandeling de herstelduur van geblesseerde PSV'ers als André Ooijer en Stanislav Manolev. Rutten hoopt dat Koevermans hierdoor op tijd hersteld is voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op 2 mei tegen AZ.

Roorda

Bij Heerenveen krijgt Geert Arend Roorda rust. De technische staf van de Friezen acht het niet verantwoord de middenvelder drie wedstrijden in één week te laten spelen. Michal Svec is zijn vervanger.

PSV won dit seizoen in de beker en de competitie al van de Friezen. ''Heerenveen zit wel in een betere fase dan toen. Er zit veel meer samenhang in'', blikte PSV-trainer Fred Rutten vooruit op de ontmoeting.

Denneboom

Romano Denneboom maakt deel uit van de selectie van Sparta Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dat kreeg de aanvaller van trainer Aad de Mos te horen.

Denneboom, die wordt gehuurd van FC Twente, moest in de winterstop bij Sparta vertrekken. De technische leiding was niet tevreden over zijn houding en inzet tijdens trainingen en wedstrijden. De Mos, die onlangs de ontslagen Frans Adelaar opvolgde, gaf Denneboom een nieuwe kans.

De éénmalig international maakte maandag zijn rentree in het tweede elftal. Denneboom scoorde in de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Helmond Sport een keer en gaf ook een assist.

De Mos zit woensdag zelf niet op de trainersbank. Hij is voor één wedstrijd geschorst.

Tomasson

Feyenoord kan beschikken over Jon Dahl Tomasson. De spits kan in ieder geval een helft meespelen.

Of verdediger Stefan de Vrij bij de aftrap verschijnt, is nog onzeker. Hij liet dinsdag de afsluitende training aan zich voorbijgaan. Voor Jonathan de Guzman komt het treffen met Sparta zeker te vroeg.

Hij is nog niet volledig hersteld van een knieblessure. Ook Dani Fernández (knie), Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi (beiden geschorst) spelen niet mee.