AMSTERDAM - Manchester City heeft trainer Mark Hughes te snel ontslagen. Dat vindt sterspeler Carlos Tevez. "Mark had meer tijd moeten krijgen", zei de Argentijn tegen de Engelse krant Daily Mail.

Hughes' opvolger Roberto Mancini vraagt volgens de Argentijnse spits te veel van de spelers. "De trainingen zijn te zwaar", klaagt Tevez. De spelers vinden volgens hem dat het seizoen al lang en slopend genoeg is zonder zware trainingen.

Mark Hughes werd in december ontslagen wegens uitblijvende resultaten. In de eerste elf wedstrijden van het seizoen werd maar twee keer gewonnen, acht keer speelden de Citizens gelijk.

Prestaties

De club vond een vervanger voor Hughes in Roberto Mancini. Onder de Italiaan gingen de prestaties vooruit. Hij tilde de tweede club van Manchester naar de vierde plaats. City staat inmiddels vier punten voor op Tottenham Hotspur.

Deze ploeg heeft nog wel een wedstrijd in te halen. In de Engelse competitie zijn hierna nog vijf wedstrijden te spelen. Als Manchester City op de vierde plaats blijft, plaatst de ploeg zich voor de voorrondes van de Champions League.