AMSTERDAM - Zelfs na een lastig weekend als dat in Maleisië houdt Felipe Massa de moed erin. Dat schrijft hij op zijn blog op de officiële Ferrari-website.

Massa denkt dat het snelheidsverschil met Red Bull kleiner is dan het lijkt op basis van de kwalificatietijden. "Tijdens de trainingen is de Ferrari F10 niet de snelste auto op de baan, maar ons racetempo is behoorlijk goed ten opzichte van Red Bull en ook McLaren", aldus Massa.

"Althans, wanneer we een vrije baan hebben." En dat was helaas weinig het geval voor de Ferrari-coureurs, omdat ze in de kwalificatie tevergeefs hadden gewacht op een opdrogende baan.

"We hebben een kostbare fout gemaakt", zegt Massa hierover. "We hadden niet op de voorspelling moeten afgaan dat het droger zou worden, zeker omdat het aan het begin van de sessie al regende."

Leider

Massa leidt momenteel het kampioenschap, maar is zich bewust van de mogelijke consequenties van strategische missers.

"In een veld dat zo aan elkaar gewaagd is, kunnen dit soort blunders uiteindelijk beslissend zijn voor het kampioenschap. We mogen dit dus niet nog een keer laten gebeuren."

Publiek vermaken

Massa blijft het echter van de positieve kant bekijken. "Doordat McLaren in hetzelfde schuitje zat, hebben we het publiek kunnen vermaken. Ook leek de race veel sneller voorbij te gaan, omdat ik continu in gevecht was met andere coureurs."

"Maar hoezeer ik het ook naar mijn zin had in Maleisië, geef ik toch de voorkeur aan een langdradige race, waarbij ik vooraan eindig."