AMSTERDAM - Flavio Briatore blijft vasthouden aan zijn onschuld in de 'crashgate-affaire' rondom het Renault Formule 1-team en Nelson Piquet Jr.

De Italiaan kwam maandag een schikking overeen met de autosportbond FIA, die zijn levenslange verbanning uit de autosport omzet in een schorsing tot 2013.

Nelson Piquet Jr. chrashte zijn Renault tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk, om zo zijn teammaat Fernando Alonso een tactisch voordeel rondom de op de crash volgende safetycar-situatie te geven. De Spanjaard won uiteindelijk de race.

Briatore liet in een statement na de uitspraak verklaren dat hij, ondanks het accepteren van de schorsing, nog steeds van mening is dat hem geen persoonlijke blaam treft.

Verantwoordelijk

Het statement, in handen van het Britse Autosport, meldt het volgende: "Flavio Briatore heeft zijn aandeel in de verantwoordelijkheid als zijnde manager van het Renault F1 Team ten tijde van de gebeurtenissen in Singapore geaccepteerd, zonder enige bekentenis van persoonlijke schuld in deze gebeurtenissen en zonder enige herkenning van het feit dat het besluit die het World Council over hem heeft genomen goed onderbouwd is."

"Flavio Briatore heeft de FIA geïnformeerd over zijn intenties geen operationele rol in de Formule 1 op zich te nemen voor het einde van 2012 of in een ander FIA-kampioenschap voor het einde van 2011."