ZEIST - De KNVB waarschuwt voor de illegale verkoop van kaarten voor de bekerfinale. Op internet verschenen maandag diverse berichten dat supporters van Feyenoord en Ajax, de twee finalisten, tickets voor de neutrale vakken bemachtigd hebben.

De KNVB benadrukt maandag in een persbericht dat de kaarten op naam verkocht worden. ''Dit geldt voor alle bezoekers: van supporters tot sponsors, van medewerkers tot genodigden'', aldus de bond.

''Bij het stadion vindt een honderd procent identiteitscontrole plaats. Dit betekent dat iedereen met een toegangskaart zich moet identificeren bij de ingang van het stadion." 

"Komt de naam op de kaart niet overeen met de naam op het identiteitsbewijs, dan wordt de toegang tot het stadion geweigerd.''

Acties

Voor de kaarten in de neutrale vakken vindt geen vrije verkoop plaats. Deze kaarten worden door middel van gerichte acties verspreid.

Alleen personen die een schrijven van de KNVB ontvangen, komen in aanmerking voor een ticket in een van de 'neutrale' vakken voor de KNVB bekerfinale. Ook deze kaarten worden op naam verkocht.