UTRECHT - Han Berger stapt op bij FC Utrecht. De technisch directeur heeft aan de club meegedeeld dat hij zijn contract per 1 november wil beëindigen. FC Utrecht heeft de ontslagaanvraag aanvaard.

Berger heeft in totaal vijftien jaar bij FC Utrecht gewerkt in de functies van assistent-trainer, hoofdtrainer en technisch directeur.

De positie van Berger bij FC Utrecht kwam onder druk te staan nadat hij met buitenlandse clubs had onderhandeld. Hij deed dit met medeweten van FC Utrecht dat toestemde met een vertrek als hij zich financieel kon verbeteren. Maar bij terugkeer werden zijn bevoegheden als technisch directeur dratisch beperkt. Berger sprak met clubs in Japan, maar tot een contract kwam het niet.

Uitkering

FC Utrecht heeft met Berger voor de komende maanden een financiële regeling getroffen. Omdat hij zelf ontslag heeft genomen, komt hij niet in aanmerking voor een uitkering. Als Berger op korte termijn een nieuwe werkgever vindt, zal hij geen gebruik maken van het financiële aanbod. Een eventueel vertrek naar Azië is vooralsnog niet aan de orde.

De directie van FC Utrecht beraadt zich in samenspraak met de technische staf en de Raad van Commissarissen over de invulling van de ontstane vacature.