BOCHUM - Met dank aan Ruud van Nistelrooij heeft Hamburger SV zondag drie punten gepakt bij VfL Bochum.

De Nederlandse spits had vlak voor tijd een groot aandeel in het winnende doelpunt, dat uiteindelijk op naam kwam van de ongelukkige Bochum-invaller Andreas Johansson.

Zé Roberto zette voor op Van Nistelrooij, maar het was de Zweedse verdediger die de bal onder druk van de Nederlandse aanvaller in eigen doel gleed: 1-2.

Na vier competitieduels zonder overwinning was de ploeg van trainer Bruno Labbadia ook wel weer eens toe aan een succesje.

Standard

HSV bereikte afgelopen week door een overwinning op Standard Luik de halve finales van de Europa League. In de Bundesliga vielen de resultaten de voorbije weken echter tegen.

Door de zege bij Bochum heeft HSV weer uitzicht op de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op Europees voetbal. De ploeg van Labbadia staat zesde met 48 punten, drie minder dan Werder Bremen.

Lof

Labbadia was na afloop vol lof over zijn ervaren spits, die nog hoopt op een uitverkiezing voor de WK-selectie van het Nederlands elftal. ''Dit behoort ook tot de kwaliteiten die Ruud heeft. Hij heeft op het einde nog kracht en energie over, Ruud wil altijd winnen. Ik denk dat we de zege ook verdiend hebben op basis van onze inzet.''

Van Nistelrooij had wel enig medeleven met Johansson. ''Natuurlijk is het ongelukkig om een wedstrijd in de slotfase nog te verliezen, maar alleen doelpunten tellen nu eenmaal. Deze zege was heel belangrijk voor ons, ik ben dolgelukkig.''

Joris Mathijsen speelde net als Van Nistelrooij de hele wedstrijd. Eljero Elia en Romeo Castelen ontbraken vanwege blessures in de selectie van HSV.