GRONINGEN - FC Groningen had zondag geen enkel probleem met Willem II, dat in niets uitstraalde nog te geloven in het ontlopen van de play-offs tegen degradatie: 4-0. Bij rust het was via treffers van Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen en Tim Matavz al 3-0.

Enevoldsen schoot al binnen de minuut raak. Leandro Bacuna maakte vroeg in de tweede helft het kwartet vol.

Met concurrenten die tijdens deze speelronde vrijwel allemaal punten pakten, mocht van Willem II een scherpe start worden verwacht. Maar voordat de Tilburgers goed beseften dat hun wedstrijd begonnen was, had Enevoldsen al voor 1-0 gezorgd.

Voorzet

Koen van de Laak zette op rechts knap door, zijn voorzet werd bij de eerste paal nog gemist door Pedersen, maar Enevoldsen kreeg de bal wel in de korte hoek. Toen stonden er pas 47 seconden op de klok.

Twee minuten later had de Deen al zijn tweede kunnen maken, maar Enevoldsen besloot af te spelen op Matavz. Daardoor kreeg Willem II de kans de bal alsnog en met enig fortuin weg te werken.

FC Groningen voetbalde overigens ook niet groots, maar tegen een zeer pover Willem II leverde dat de ploeg geen enkel probleem op. De Tilburgers bleven ver van het doel van keeper Brian van Loo, die slechts een slap schot van Sergio Zijler op zich af zag komen.

Van Loo

Van Loo stond halverwege de eerste helft aan de basis van de 2-0 van Pedersen. De doelman leidde met een snelle uitgooi een counter in, die uiteindelijk bij Matavz belandde. De Sloveen ging voor eigen succes, maar zijn schot leek ongevaarlijk. Totdat Pedersen zijn voet tegen de bal zette en Maikel Aerts kansloos was.

FC Groningen besliste het duel nog voor rust. Pedersen zette voor, Matavz kwam knap voor bewaker Bart Biemans en kopte de bal in de verre hoek binnen. FC Groningen begon slordig aan de tweede helft, maar Zijler en Frank Demouge (tweemaal) misten kansen om de marge te verkleinen. Na de 4-0 van Bacuna lieten de Groningers na een monsterscore neer te zetten.