UTRECHT - ADO Den Haag heeft zondag drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van interim-trainer Maurice Steijn won met 2-0 bij FC Utrecht.

ADO passeert door de zege Sparta op de ranglijst en klimt naar plaats vijftien. Utrecht verzuimde de zesde plek over te nemen van Heracles Almelo.

ADO Den Haag begon de wedstrijd fel en zette de thuisploeg meteen onder druk. In de zeventiende minuut werd dit beloond met de openingstreffer van Danny Buijs.

De middenvelder, teruggekeerd in de basis ten koste van Ricky van den Bergh, mocht vrij aanleggen na onvoldoende wegwerken van Mark van der Maarel. De treffer betekende voor FC Utrecht een streep door het clubrecord van zeven thuiswedstrijden zonder tegendoelpunt.

Cornelisse

Utrecht-trainer Ton du Chatinier was duidelijk ontevreden en verving de jonge Van der Maarel door Tim Cornelisse. De wissel veranderde het spelbeeld niet en ADO bleef gevaarlijk. Even voor rust maakten de Hagenaren zelfs de tweede treffer.

Lex Immers, spelend in plaats van Andres Oper, vond Wesley Verhoek. Die schoof de bal onder de uitgekomen doelman Michel Vorm door.

Ook in de tweede helft slaagde de thuisploeg er zelden in voor het doel van Gino Coutinho te verschijnen. De derde doelman van ADO stond onder de lat door de schorsing van Barry Ditewig, die vorig weekeinde tegen Ajax de rode kaart kreeg. Eerste keeper Robert Zwinkels raakte in diezelfde wedstrijd geblesseerd.

Coutinho

Coutinho hoefde pas in het laatste kwartier enkele keren in actie te komen, toen Utrecht alles op de aanval zette. De sluitpost hield zijn doel schoon en hielp ADO daarmee aan de eerste overwinning in acht wedstrijden. De Hagenaren wonnen op 13 februari voor het laatst, van Willem II.

Voor Utrecht betekende het de tweede thuisnederlaag van het seizoen. De thuisploeg slaagden er niet in dichter bij de vijfde plaats van AZ te komen. Die plek geeft aan het einde van het seizoen vrijwel zeker recht op een plaats in de voorronde van de Europa League.