ENSCHEDE - FC Twente heeft zaterdagavond met moeite gewonnen van sc Heerenveen. In de Grolsch Veste van Enschede werd het 2-0.

Invaller Cheick Tioté maakte in de 70e minuut de bevrijdende eerste treffer. In de 90e minuut zorgde Luuk de Jong voor nummer twee.

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het elftal van coach Steve McClaren de favoriet in de strijd om de titel. Met twee zeges is FC Twente zeker van het kampioenschap.

Dinsdag gaat de club op bezoek bij AZ, daarna komt Feyenoord naar de Veste. Op de laatste speeldag voetbalt FC Twente in Breda tegen NAC.

De achtervolgers van FC Twente, Ajax en PSV, komen zondag in actie.

Blessure

Theo Janssen van FC Twente viel zaterdag al in de eerste helft geblesseerd uit. Volgens de eerste diagnose heeft de middenvelder last van de hamstring.

Dat de oud-speler van Vitesse meteen werd gewisseld kwam mede voort uit voorzorg. FC Twente hoopt daarmee ernstiger letsel te hebben voorkomen en dat de speler wellicht op korte termijn weer inzetbaar is.

Bij FC Twente is ook Nicky Kuiper geblesseerd. De linksback ontbrak al tegen Heerenveen en kan mogelijk alleen op de slotronde van de competitie nog spelen. Kuiper is echter geen basisspeler.

Wegereef

Scheidsrechter Jan Wegereef keerde tijdens de wedstrijd niet terug voor de tweede helft. De arbiter kon het duel door een blessure niet voortzetten. Hij werd na rust vervangen door Maarten Ketting, de vierde official.