ENSCHEDE - Miroslav Stoch speelt zaterdagavond weer in de basis van FC Twente in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

De aanvaller is voldoende hersteld van een blessure om van het begin te spelen. Stoch maakte vorige week bij VVV-Venlo al zijn rentree, maar toen als invaller.

FC Twente speelt verder in zijn sterkste formatie. Met nog vier wedstrijden te gaan is de club koploper van de eredivisie. Ajax volgt op vier punten, PSV op vijf. De achtervolgers komen zondag in actie.

Heerenveen, toch al geplaagd door schorsingen en blessures, moest zaterdag alsnog afzien van Kristian Bak-Nielsen. Hij bleek toch niet fit genoeg om te spelen. Geert Arend Roorda staat voor het eerst sinds bijna een jaar weer in de basis.

AZ

Celso Ortiz begint zaterdagavond in de basis van AZ voor de competitiewedstrijd tegen NEC. De talentvolle middenvelder uit Paraguay neemt de plek van de geblesseerde Maarten Martens (hamstring) over.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Ortiz een basisplaats heeft gekregen van coach Dick Advocaat.

De Alkmaarders moeten het zaterdag doen zonder doelman Sergio Romero (knie) en middenvelder Rasmus Elm, die nog niet volledig is hersteld van een buikvirus.

Geschokt

De Poolse middenvelder Arek Radomski van NEC heeft zich zaterdagmiddag bij trainer Wiljan Vloet afgemeld voor de competitiewedstrijd tegen AZ.

De routinier vertelde Vloet diep geraakt te zijn door de tragische dood van de Poolse president Lech Kaczynski. Radomski voelde zich daardoor niet in staat om te voetballen.

Radomski zou tegen AZ in de basis beginnen. Zijn plek wordt overgenomen door Bastian Weiser.