HANNOVER - In de titelrace met koploper Bayern München is nummer twee Schalke 04 zaterdag verrassend gestruikeld over degradatiekandidaat Hannover 96

Bayern München begint zaterdag om 18.30 uur aan de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Leverkusen.

Bij winst komt de ploeg van trainer Louis van Gaal vier punten los van Schalke, met nog vier competitieduels te spelen.

Defensief zwak

Schalke maakte in de eerste helft (2-0) vooral in defensief opzicht een zwakke indruk. De treffers van Hannover, met Arnold Bruggink als late invaller, kwamen op knullige wijze tot stand.

Na ruim een kwartier liep Heiko Westermann de bal in eigen doel (1-0).

In de 29e minuut kwam Schalke-keeper Manuel Neuer volkomen onnodig zijn doel uit. Didier Ya Konan behield het overzicht en tikte de bal koelbloedig tussen de benen van de goalie tegen het net, 2-0.

Tweede helft

Opgepept door coach Felix Magath kwam Schalke sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen zeven minuten was de stand gelijk door treffers van Edu en Ivan Rakitic (strafschop).

Daarna kreeg Hannover enkele prima kansen op een nieuwe voorsprong. Arouna Koné (ex-PSV) schoot op de paal.

Het was uiteindelijk Hanno Balitsch die met een prachtige uithaal zijn ploeg op het winnende spoor zette. In de extra tijd besliste opnieuw Ya Konan de wedstrijd, met dank aan de weer stuntelende doelman Neuer: 4-2.

Vorige week verloor Schalke de koppositie in de Bundesliga aan Bayern, dat toen in de topper in Gelsenkirchen met 2-1 zegevierde.