AMSTERDAM - Ajax geeft 7.700 supporters de kans om op 25 april de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip te bezoeken. De Amsterdamse vereniging mocht tienduizend tickets voor de eindstrijd afnemen.

De leiding van de club vindt het niet verantwoord om zo veel fans mee naar Rotterdam te nemen.

Ajax benadrukt dat de 2300 niet afgenomen kaarten niet naar supporters van Feyenoord gaan. De Rotterdamse club verkoopt wel tienduizend kaarten aan de eigen aanhang.

Neutrale vakken

De KNVB stelt alles in het werk om te voorkomen dat de overige kaarten voor de bekerfinale in handen van fans van Ajax of Feyenoord komen. De bond wil op die manier verhinderen dat beide supportersgroepen elkaar in de neutrale vakken van het stadion treffen.

Sponsors en relaties van de voetbalbond krijgen wel de kans om tickets te bemachtigen. De finale wordt door alle maatregelen waarschijnlijk niet in een volle Kuip gespeeld.

Vervoer

Ajax gaf al eerder aan dat het grote problemen voorzag met het vervoer van 10.000 supporters naar Rotterdam. De club uit de hoofdstad stelde daarom voor de eindstrijd over twee duels zonder bezoekende supporters te spelen. De KNVB wilde daar niets van weten en eiste dat Ajax voor maandag zou laten weten hoe veel kaarten het voor de eindstrijd wil afnemen.

Ajax besloot vervolgens niet met negen maar met zeven supporterstreinen naar Rotterdam te reizen. De club mag de fans alleen via de trein naar Rotterdam vervoeren en is aansprakelijk voor eventuele schade aan de rijtuigen.

Ajax denkt dat de veiligheid beter kan worden gewaarborgd als het met minder supporters naar De Kuip reist. De eerste trein met fans zou al om 9.00 uur in Rotterdam arriveren als Ajax 10.000 fans zou meenemen. De eindstrijd begint om 14.00 uur.

Supportersvereniging teleurgesteld

De Supportersvereniging Ajax betreurt dat hun favoriete club niet alle 10.000 beschikbare kaarten voor de bekerfinale tegen Feyenoord aan de achterban verkoopt.

Daniel Dekker, voorzitter van de 85.000 leden tellende supportersvereniging: ''Wij zijn enorm teleurgesteld en hoopten dat Ajax in De Kuip door het maximale aantal toegestane fans kon worden gesteund. Het feit dat de Rotterdamse burgemeester is blijven volharden in zijn standpunt dat Ajax-fans alleen per trein mogen reizen, geeft in de ogen van Ajax klaarblijkelijk te grote beperkingen aan de uitvoering.''