AUGUSTA - Tiger Woods kan nog steeds golfen. Het door seksschandalen beschadigde sporticoon maakte donderdag een indrukwekkende rentree op de golfbaan.

Hij legde bij de Masters in Augusta de eerste achttien holes af in 68 slagen en kwam daarmee terecht op de gedeelde zevende plaats. Twee slagen achter veteraan Fred Couples, die excelleerde met een ronde van 66 slagen.

Woods had 144 dagen geen wedstrijden gespeeld. De sportmiljardair had zich uit eigen beweging teruggetrokken om zich te wijden aan de redding van zijn huwelijk. Wekenlang bracht hij door in een kliniek om van zijn seksverslaving af te komen.

Pauze

Zijn golfspel had onder die lange pauze niet geleden. Het is al de zestiende keer dat de 34-jarige Amerikaan meedoet aan de Masters, maar nog nooit had hij zijn eerste ronde onder de 70 afgemaakt.

Woods sloeg ook nog eens twee eagles (hole 2 onder par), iets wat hij ook niet eerder had gepresteerd.

Warm onthaal

Het voormalig rolmodel kon tot zijn grote vreugde rekenen op een warm onthaal van het publiek. De duizenden toeschouwers langs de fraaie greens van de Augusta National applaudisseerden en juichten bij het aanschouwen van Woods.

''Het was een onbeschrijflijke dag. Ik heb de mensen niet eerder zo hard horen aanmoedigen. Het gaf me veel moraal'', zei Woods.

Sex addict

Van negatieve reacties had hij absoluut niets gemerkt, vervolgde hij. Zelfs het vliegtuigje, dat twee keer boven het golfcomplex verscheen met toespelingen op zijn seksuele escapades, was Woods niet opgevallen. Het toestel vloog over met een banier, met daarop de tekst 'Sex addict? Yeah right. Sure me too'.

''Ik was eigenlijk de hele dag kalm. Ik ben tevreden. Mijn drang om te winnen is niet veranderd. Ik ben hier gekomen om te winnen'', sprak hij klare taal. Woods won het fameuze majorevenement al vier keer.

Opmerkelijk

Het optreden van Fred Couples was evenzeer opmerkelijk. De Amerikaan is al vijftig jaar en won de Masters achttien jaar geleden (1992). Hij golfde donderdag als een jonge god en noteerde zeven birdies op zijn scorekaart.

Vijf spelers delen na de eerste ronde de tweede plaats met 67 slagen: De Amerikanen Tom Watson en Phil Mickelson, de Zuid-Koreanen K.J. Choi en Y.E. Yang en de Brit Lee Westwood.