RIJSWIJK - Met acht Nederlandse renners gaat de Raboploeg zondag van start in Parijs-Roubaix. Tom Leezer was een twijfelgeval voor de Noord-Franse kasseienklassieker, maar hij is voldoende hersteld van een val in de Ronde van Vlaanderen.

Sebastian Langeveld en Lars Boom zijn de kopmannen bij Rabobank.

Behalve van Leezer kunnen zij steun verwachten van Jos van Emden, Rick Flens, Joost Posthuma, Tom Stamsnijder en Maarten Tjallingii.

Vacansoleil

Johnny Hoogerland behoort tot de acht renners die de ploegleiding van Vacansoleil zondag opstelt in Parijs-Roubaix. De Nederlandse wielerploeg maakte donderdag de selectie voor de kasseienklassieker bekend.

Hoogerland zou aanvankelijk Parijs-Roubaix niet rijden. Hij richtte zich met name op de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Voor die laatste twee Waalse klassiekers ontving zijn ploeg echter geen uitnodiging.

Behalve Hoogerland telt de ploeg nog vier Nederlanders: Jens Mouris, Bobbie Traksel, Joost van Leijen en Wouter Mol. Verder rijden de Belgen Gorik Gardeyn, Björn Leukemans en de Deen Martin Mortensen.