AMSTERDAM - Liverpool heeft voor volgend seizoen het oog laten vallen op Georginio Wijnaldum.

The Daily Mirror bericht donderdag dat The Reds een bod van vijf miljoen pond, zo’n 5,7 miljoen euro, voorbereiden op de negentienjarige middenvelder van Feyenoord.

Scouts van Liverpool sloegen de verrichtingen van Wijnaldum de afgelopen maanden gade. Het lovende rapport over de Feyenoorder belandde onlangs op het bureau van manager Rafael Benitez.

De Spanjaard wil zijn selectie in de zomer doneren met vers bloed na een seizoen waarin Liverpool bivakkeert in de subtop van de Premier League en voor het winterreces werd geëlimineerd in de Champions League.

Nood

Een verkoop van Wijnaldum zou de financiële nood van Feyenoord enigszins lenigen. De middenvelder, die in 2007 op zestienjarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van Feyenoord, zei twee weken geleden in Sportweek dat hij 'helemaal niet bezig is met een transfer.'

"Op zich wil ik op alle mogelijke manieren de club helpen, maar ik voel me lekker in Rotterdam. Dus ga ik niet over een vertrek nadenken. De komende weken focus ik me alleen op Feyenoord."

Wijnaldum weersprak dat hij te jong zou zijn voor een overgang naar het buitenland. "Mijn situatie is anders dan die van andere spelers van mijn leeftijd. Ik speel al sinds mijn zestiende in de eredivisie; we zijn nu vier seizoenen verder. Qua leeftijd ben ik misschien jong, maar niet qua ervaring. Na dit seizoen zien we wel wat er gebeurt."