MANCHESTER - Wayne Rooney heeft woensdag in de Champions League-wedstrijd van Manchester United tegen Bayern München opnieuw een enkelblessure opgelopen.

Net als een week eerder in München verliet de Engelse spits aangeslagen het veld van Old Trafford. Volgens manager Alex Ferguson heeft Rooney geen zorgwekkende schade opgelopen.

''Ik denk dat het geen serieuze blessure is, hij heeft alleen een bloeduitstorting'', aldus de oefenmeester, die tegen alle verwachtingen in Rooney toch had opgesteld voor de return tegen Bayern.

In München was de topschutter van United namelijk door zijn enkel gegaan en hij zou daardoor drie weken niet kunnen voetballen.

''Wayne heeft dinsdag een indrukwekkende training afgewerkt. Hij deed alles wat ik van hem vroeg en is uitvoerig getest. Hij liep daarom geen risico, hij was gewoon ongelukkig.''

Schop

Rooney leek tijdens de eerste helft bij een duel opnieuw door zijn enkel te gaan. Hij kreeg bovendien een schop van Daniel van Buyten tegen het gekwetste gewricht en moest vroeg in de tweede helft naar de kant.

ManUnited won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2, maar dat was na de 2-1-nederlaag in München niet genoeg om de halve finales te bereiken. Volgens Ferguson is de inzetbaarheid van Rooney zaterdag tegen Blackburn Rovers nog onzeker.