AMSTERDAM - Bayern München heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De ploeg van trainer Louis van Gaal verloor weliswaar op Old Trafford met 3-2 van Manchester United, maar had daar door de 2-1 overwinning in het thuisduel toch genoeg aan.

Het bevrijdende doelpunt voor de Duitsers werd een kwartier voor tijd gemaakt door Arjen Robben.

Bayern kwam in Engeland terug uit een haast uitzichtloze situatie. Via doelpunten van Darron Gibson en Nani keken de bezoekers al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Vijf minuten voor rust leek Nani met zijn tweede doelpunt de wedstrijd te beslissen, maar snel daarna bracht Ivica Olic de spanning toch weer terug.

De tweede helft had Bayern de wind duidelijk in de rug. In de vijftigste minuut kreeg rechtsback Rafael zijn tweede gele kaart, waardoor Manchester met tien man verder moest. Even daarna moest Wayne Rooney, die ondanks zijn enkelblessure een basisplaats had gekregen, zich laten vervangen.

Ribéry

Met een man meer zette Bayern de verliezend finalist van vorig jaar vast op de eigen helft. Veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op, maar zoals zo vaak dit seizoen gaf de klasse van Robben de doorslag. De Nederlander nam een corner van Franck Ribéry in een keer op de slof en liet daarmee Edwin van der Sar kansloos. Manchester kwam deze klap niet meer te boven.

Bayern speelt in de halve finale tegen Olympique Lyon, dat Girondins Bordeaux uitschakelde. Mark van Bommel is voor het eerste duel van deze dubbele ontmoeting geschorst.

United - Bayern München