TURIJN - Juventus is na drie speelronden al vrijwel zeker van de tweede ronde van de Champions League. De Italiaanse ploeg won dinsdagavond met 4-2 van Real Sociedad, dat evenals de Oude Dame in groep D nog zonder puntverlies was.

Inter liep in groep B tegen de eerste averij op: 3-0 in Rusland bij Lokomotiv Moskou. In de andere groepswedstrijd verloor Arsenal met 2-1 bij Dinamo Kiev en bleef daardoor op een punt steken.

Anderlicht wint

In groep A stond Anderlecht in de thuiswedstrijd tegen Celtic (1-0) al na 26 minuten met tien man. Verdediger De Boeck kreeg binnen tien minuten twee keer de gele kaart. Na de aftocht van de aanvoerder hield de Belgische ploeg tot aan de rust goed stand.

Ook in de tweede helft liet Anderlecht zich niet wegdrukken. Via Dindane kwam de ploeg van trainer Broos in de 72e minuut zelfs op voorsprong. De broze marge werd met tien man succesvol verdedigd.

Bayern gelijk

Bayern München verspeelde bij Olympique Lyon in de slotfase twee dure punten. Dankzij Makaay leidde de Duitse ploeg lang met 1-0. Twee minuten voor tijd bracht Luyindula alsnog de gelijkmaker op zijn naam: 1-1. Voor Elber was het een speciale wedstrijd. De Braziliaan verhuisde twee maanden geleden na de komst van Makaay naar Bayern naar Lyon.

Inter hard onderuit

Alberto Zaccheroni, de nieuwe trainer van Inter, gaat woensdag met een aangeslagen spelersgroep aan het werk. De Milanese ploeg ging in Rusland fors onderuit bij Lokomotiv Moskou: 3-0. De treffers kwamen op naam van Loskov, Ashvetia en Khokhlov.

Voor Inter, dat zondag coach Cuper ontsloeg, was het de eerste nederlaag in groep B van de Champions League. Lokomotiv, dat dit seizoen nog niet had gescoord in de Champions League, behaalde de eerste zege. De Italiaanse ploeg stond in Moskou onder leiding van interim-coach Verdelli. Ex-Ajacied Van der Meyde ontbrak bij Inter wegens een blessure.

Arsenal verliest van Dinamo

Arsenal, met Vieira en Ljungberg op de bank, dwong in Kiev opnieuw te weinig af. Siatskik en Belkevitsj zetten Dinamo op 2-0. Henry, de enige speler van Arsenal die in Europa in de laatste twaalf maanden wist te scoren in een uitwedstrijd, maakte er tien minuten voor tijd nog wel 2-1 van. Maar meer dan het eerste doelpunt van Arsenal dit seizoen in de CL zat er niet in.

Juventus' vliegende start

In groep D beleefde Juventus in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad (4-2) een vliegende start. Na zeven minuten leidde de Turijnse ploeg, zonder Davids (reserve) en aanvoerder Del Piero (blessure), al met 2-0. Trezeguet en Di Vaio brachten de doelpunten op hun naam. De laatste tilde de stand naar 3-0 op slag van rust. Trezeguet maakte na ruim een uur eveneens zijn tweede treffer, 4-0. Met een eigen doelpunt van Tudor en een treffer van De Pedro kwam de eindstand op 4-2.

Galatasaray

Galatasaray, met Frank de Boer in het basisteam, behaalde in de thuiswedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Olympiakos het eerste succesje: 1-0. Cihan scoorde al in de negende minuut.