AMSTERDAM - Robert Kubica wordt door Renault-teambaas Eric Boullier gezien als de sleutelfiguur in de goede seizoensstart van de Frans formatie. De Pool reed met een knappe tweede plaats in Australië en een vierde in Maleisië al dertig punten bij elkaar.

Renault is daarmee 'best of the rest', achter het viertal teams dat als de top wordt beschouwd (Mercedes GP, McLaren, Ferrari en Red Bull). De renstal van de 'Regie' wil dit jaar, na het zo roerig verlopen seizoen 2009, weer alle ogen gericht zien op het circuit en de wagens.

Volgens Boullier is de toewijding en veeleisendheid van Kubica precies wat zijn team daarbij nodig heeft.

"Robert is erg vastberaden om het goed te doen en zeer toegewijd. Het is moeilijk in te schatten, maar zijn bijdrage is alles behalve gering", aldus de teambaas tegen Autosport.

Op de huid

De Fransman blaast nog even door op zijn loftrompet: "Sinds het begin van de testperiode heb ik Robert flink op de huid van zijn engineers gezien."

"Hij is erg veeleisend en dat is goed, zolang de resultaten er naar zijn. Hij heeft het goed gedaan en daardoor kan hij alleen maar meer uit het team krijgen."

Bouwen

Boullier schat zijn team ongeveer even hoog in als dat van Mercedes, vooral omdat Renault sterker aan het seizoen is begonnen dan verwacht. Opnieuw wijst hij Kubica aan als de grote kracht achter de goede prestaties.

"Robert past goed bij het team en het team past goed bij Robert. We bouwen gewoon aan iets succesvols. Het team presteert, de coureur pakt resultaten; het een voedt het ander. Ik verwacht grote stappen."