AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij maakt met Hamburger SV een moeilijke periode door. De spits baalt van het matige spel van zijn ploeg.

'Die Rothosen' zetten slechts één van de laatste zeven Bundesligaduels in winst om en bekleden de zesde positie.

De achterstand op Bayer Leverkusen, dat als nummer drie het virtuele ticket voor de voorronde van de Champions League in handen heeft, is acht punten.

"Natuurlijk hoop je op meer. Je wilt meedoen om de tweede of derde plaats, vechten om Champions League-kwalificatie of de titel", meldt Van Nistelrooij in Bild.

"Maar niet alles wat je wenst komt uit. Met volle verstand heb ik in de winterstop gekozen voor HSV. Nu probeer ik uit alle macht om de situatie te verbeteren."

Scherpte

Van Nistelrooij heeft een duidelijk idee waar het aan schort. "Op de helft van de tegenstander ontbeert het ons vaak aan scherpte, de laatste pass komt net niet aan. Steeds als ik word aangespeeld, heb ik een tegenstander in mijn nek. Nooit krijg ik eens een bal in de diepte."

HSV kan het seizoen nog glans geven door de Europa League te winnen. Donderdag verdedigt de club in de kwartfinale een 2-1 voorsprong tegen Standard Luik.

"We moeten ons kwalificeren, ook al beweert Standard dat hun ‘uitdoelpunt’ cruciaal is."