ENSCHEDE - Topschutter Bryan Ruiz van kampioenskandidaat FC Twente heeft telefoontjes gehad van geïnteresseerde clubs uit Spanje.

Dat liet de aanvaller uit Costa Rica dinsdag weten in een interview met Efe Radio. ''Ik wil me in deze fase van het seizoen echter volledig richten op het slot van de competitie. Daarna zien we wel of ik mogelijk de overstap kan maken naar een betere competitie'', aldus Ruiz.

FC Twente nam Ruiz afgelopen zomer voor een clubrecord van zo'n 5 miljoen euro van AA Gent. De 24-jarige aanvaller heeft met 23 doelpunten een groot aandeel in de verrassende koppositie in de eredivisie. Met nog vier wedstrijden op het programma hebben de Tukkers vier punten meer dan Ajax.

Gelimiteerde som

Ruiz verklapte op de Spaanse radio dat hij een gelimiteerde afkoopsom van 15 miljoen euro in zijn contract heeft staan. ''Ik weet niet of Twente wil onderhandelen, maar voor 15 miljoen euro ben ik te koop.''

Ruiz liet weten graag in de Primera Division te spelen. ''Ik hou van de techniek en snelheid waarmee in Spanje wordt gespeeld. Maar ook de Engelse, Duitse en Italiaanse competitie zijn erg mooi.''