AMSTERDAM  - Volgens Arjen Robben ligt de druk in de tweede Champions League-ontmoeting tussen Bayern München en Manchester United volledig bij de Engelse ploeg. De Duitsers moeten woensdag in de kwartfinale op Old Trafford een 2-1 voorsprong zien vast te houden.

"De druk ligt stevig op de schouders van de spelers van United", vertelt Robben in The Daily Star. "Zij weten ook dat de wedstrijd gespeeld is als wij één keer scoren. Het wordt voor hen dan vrijwel onmogelijk om nog terug te komen."

"We hebben al laten zien dat we van hen kunnen winnen en we hebben er vertrouwen in dat we dat nog een keer kunnen", vervolgt de aanvaller van Bayern.

Twijfelgevallen

Het is echter onduidelijk of Robben zelf in actie kan komen. De Nederlander is nog herstellende van een kuitblessure. "Ik wil dolgraag spelen", zegt hij. "Het was voor mij erg moeilijk om de heenwedstrijd vanaf de tribune te bekijken."

Bij Manchester United is de inzetbaarheid van Wayne Rooney twijfelachtig. De aanvaller kampt met een enkelblessure. "We hopen dat Rooney de wedstrijd niet haalt omdat hij zo belangrijk is voor United", besluit Robben.