BARCELONA - Patrick Kluivert wil niet weg bij Barcelona. Nog niet. "Ik ga niet naar Newcastle United. Echt, geloof me. Daar heb ik nu helemaal geen zin in", zei de bekritiseerde spits dinsdag na de training.

Kluivert, die in stadion Nou Camp door een horde journalisten werd belaagd, sloot een vertrek aan het einde van het seizoen niet uit. "Wat wil je ook? Als de fans mij blijven uitfluiten, heb ik geen andere keus."

Kluivert, bezig aan zijn zesde seizoen, wacht nog op zijn eerste competitiedoelpunt. De laatste wedstrijden was hij uitgeschakeld door een knieblessure. Hij hoopt komend weekeinde in het duel bij Real Mallorca zijn rentree te maken.

Aanhoudende geruchten

De voorzitter van Newcastle United, Freddy Shephard, was zaterdagavond in Nou Camp te gast in de loge van zijn Spaanse collega tijdens de wedstrijd tegen Deportivo (0-2). Dat voedde de aanhoudende geruchten dat een transfer van de 'dure' Kluivert ophanden was. Joan Laporta, de preses van Barcelona, bevestigde later de interesse van Newcastle United in de voormalige Ajacied.

Trainer Frank Rijkaard, die met zijn nieuwe ploeg naar de povere elfde plaats is gezakt, liet maandag weten dat hij Kluivert graag bij zijn ploeg houdt. "Hij is een geweldige voetballer, maar hij lijdt veel in Nou Camp. Dat is vervelend voor hem en voor het team. Ik blijf echter vertrouwen in hem houden."