AMSTERDAM - De dagen van Peter Boeve bij Ajax lijken geteld. De voormalige assistent-trainer en het Amsterdamse clubbestuur konden maandagavond tijdens een bijeenkomst van de arbitragecommmissie van de KNVB geen oplossing vinden voor het arbeidsconflict. Boeve eist een passende functie bij Ajax na zijn ontslag als assistent-coach van Co Adriaanse.

Boeve wenst een functie gelijkwaardig aan zijn rol bij het eerste elftal onder Adriaanse. Ronald Koeman, de opvolger van Adriaanse, ziet een samenwerking op dat niveau met Boeve niet zitten.

Boeve hield vervolgens rekening met het hoofdtrainerschap van het Belgische Ajax-filiaal Germinal Beerschot Antwerpen of met een assistentsfunctie bij een Nederlandse topclub. Ajax kan aan die wensen geen gehoor geven, maar heeft Boeve wel functies aangeboden in Haarlem, in Zuid-Afrika , in Ghana en in de eigen scoutingstaf.

"Het alternatief moet passen bij mijn leeftijd. Ik ben te jong voor de scouting. Geen van de functies voldoet", vertelt Boeve in De Telegraaf. "Ik raak volledig uit beeld. Daar komt bij dat een vertrek naar het buitenland gezien mijn gezinssituatie met drie tienerjongens, is uitgesloten. Antwerpen is voor mij de grens."

Afkoopsom

De arbitragecommissie doet binnen drie weken uitspraak. Mochten beide partijen tussentijds niet tot overeenstemming komen, dan zal de commissie het contract ontbinden en zal Ajax naar alle waarschijnlijkheid een afkoopsom aan Boeve moeten betalen.

De 44-jarige Boeve beweert dat hij bij ontbinding 160.000 euro te goed heeft van Ajax, terwijl het clubbestuur denkt dat de assistent-trainer nergens recht op heeft omdat hij passend werk weigert te aanvaarden.