Sneijder onzeker voor return tegen CSKA

MOSKOU - Internazionale kan dinsdag in de return van de kwartfinales in de Champions League tegen CSKA Moskou mogelijk niet beschikken over Wesley Sneijder.

De Nederlandse middenvelder raakte maandag tijdens de training geblesseerd aan zijn enkel na een duel met Sulley Muntari.

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure precies is, al gaat trainer José Mourinho er vanuit dat hij zijn spelmaker op kan stellen. Inter verdedigt dinsdag een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd.

Sneijder miste in maart enkele wedstrijden voor Inter wegens een spierblessure in zijn rechterbeen.

Volgens trainer José Mourinho heeft CSKA Moskou een belangrijk voordeel. De Russen hoefden afgelopen weekeinde niet te voetballen in de nationale competitie. De wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg werd uitgesteld om veiligheidsredenen na de aanslagen van vorige week.

Echte reden

Mourinho twijfelt of dat de echte reden was. Hij verwees naar AC Milan, dat in januari een vergelijkbare 'truck' uithaalde voor de derby tegen Inter.

''CSKA heeft er alles aan gedaan om dinsdag de wedstrijd te kunnen winnen'', zei de Portugese coach. ''Ze gebruiken de gebeurtenissen van vorige week als excuus, maar dat hebben ze goed gedaan. Al kan het natuurlijk ook dat dit de waarheid is.''

Rusland

De trainer ging nog even door. ''Of ik ooit in Rusland zou willen trainen. Alleen voor CSKA, omdat zij de mogelijkheid hebben om wedstrijden te verplaatsen wanneer ze willen.''

Mourinho noemde verder ook het kunstgrasveld in het Loezjniki-stadion als groot nadeel. ''De wedstrijd zou een stuk aantrekkelijker zijn op gewoon gras.''

Inter moest zelf wel voetballen. De koploper in de Serie A won met 3-0 van Bologna.

Tip de redactie