Hockeyers Rotterdam naar halve finales

ROTTERDAM - De hockeyers van Rotterdam hebben zich maandag geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League.

Voor een uitverkocht stadion in Rotterdam won de ploeg van coach Hans Streeder in een spectaculaire kwartfinale met 5-3 van de Spaanse club Atletic Terrassa.

Tegenstander in de halve finale op zaterdag 22 mei is Amsterdam, dat zich zondag al verzekerde van een plek bij de laatste vier van de EHL door het Belgische Leuven uit te schakelen.

Titelverdediger Bloemendaal ontbreekt bij de laatste vier. De kampioen van Nederland verloor maandag de kwartfinale tegen UHC Hamburg. De Duitsers namen na een stand van 3-3 na reguliere speeltijd en verlenging de shoot-outs beter.

Ronald Brouwer, Teun de Nooijer en Eby Essing scoorden voor Bloemendaal, dat zich de rest van het seizoen moet concentreren op de strijd om de landstitel. UHC Hamburg stuit in de halve finales op RC Polo Barcelona.

Doelpuntenfestijn

Rotterdam en Terrassa leverden voor het oog van een kleine vierduizend toeschouwers een doelpuntenfestijn af. Na een klein half uur spelen leidde de thuisclub al met 3-0 dankzij treffers van Simon Child, Sjoerd Gerretsen en Jeroen Hertzberger.

Na rust deed Terrassa iets terug via Pere Castello (3-1), maar even later stelde Ryan Archibald de zege veilig (4-1). De slotfase was niettemin enerverend met nog drie goals van Albert Sala (4-2), Jeroen Hertzberger (5-2) en Maxi Falcioni (5-3).

NUwerk

Tip de redactie