Wenger rekent op Nasri tegen Barcelona

AMSTERDAM - Arsenal treedt dinsdag in Nou Camp gehavend aan tegen Barcelona. De Londense ploeg rekent bij het ontbreken van diverse grote namen in de kwartfinale van de Champions League op Samir Nasri.

Arsène Wenger vertrouwt erop dat Nasri de taken van Cesc Fabregas waar neemt in Barcelona. De Spaanse middenvelder kwam niet ongeschonden uit de eerste wedstrijd van de ontmoeting.

De man uit de jeugdopleiding van de Catalanen ligt er zes weken uit met een beenbreuk en kan dus niet aantreden tegen de club uit zijn geboortestreek.

Nu ligt de druk op de schouders van Nasri, de Franse middenvelder die in 2008 overkwam van Olympique Marseille. "Nasri zal erg belangrijk voor ons zijn, want hij gaat het spel leiden", aldus Wenger op de clubsite.

Geen keuze

"Ik had graag gezien dat Fabregas erbij zou zijn, maar we hebben geen keuze en dat moeten we compenseren", stelt de Fransman. "Ik moet een goede balans vinden in het elftal om Barcelona het leven zuur te maken. Nasri is een speler die iets kan creëren.

Arsenals medische staf heeft het momenteel erg druk; maar liefst zeven spelers werken aan hun herstel. De club kan flink in de problemen komen als er meer blessuregevallen bijkomen.

"We hebben een tekort aan spelers", benadrukt Wenger. "Ik heb Abou Diaby, Gael Clichy, Samir Nasri en Nicklas Bendtner zaterdag rust gegeven tegen de Wolves (1-0 winst, red.)."

Grote namen

"Over Cesc Fabregas, William Gallas, Robin Van Persie en Andrey Arshavin kan ik voorlopig niet beschikken. Elke blessure die we nu nog krijgen is er een teveel", vreest de Franse coach.

Naast het viertal dat Wenger noemt zijn ook Aaron Ramsey (gebroken been), Kieran Gibbs (enkelbanden) and Johan Djourou (knie) voor langere tijd uitgeschakeld.

NUwerk

Tip de redactie