AMSTERDAM - Justine Henin heeft na een lange partij tegen de als tweede geplaatste Caroline Wozniacki de halve finales bereikt van het WTA-toernooi in Miami. Onder prachtige weersomstandigheden won zij met 6-7, 6-3 en 6-4.

De Belgische had alle kans om de eerste set op haar naam te schrijven, maar slaagde daar niet in. Na een vroege voorsprong mocht Henin op 6-5 serveren voor de set.

De Deense nummer twee van de wereldranglijst wist de service van haar opponent echter te breken en greep vervolgens de winst in de tiebreak.

Opslag

Henin, die begin dit jaar haar rentree in de tenniswereld maakte na een afwezigheid van bijna twee jaar, kwam in de tweede set sterk uit de startblokken en zette de 19-jarige Deense in haar servicebeurten zwaar onder druk.

De voormalige nummer één van de wereld, die middels een wildcard mag meedoen aan het toernooi in Miami, slaagde er ondanks meerdere kansen echter niet in de opslagbeurt van Wozniacki af te pakken. In de zesde game liet de 27-jarige Belgische bij een stand van 0-40 zelfs drie breakpunten liggen.

Twee games later was het uiteindelijk wel raak waardoor Henin de set bij een 5-3 stand kon uitserveren, iets wat haar dankzij een aantal sterke slagen met de backhand lukte.

Clijsters

In de laatste set nam Henin meteen het initiatief door Wozniacki al in de derde game te breaken. Die voorsprong kwam in de rest van de partij niet meer in gevaar waardoor zij na meer dan 2,5 uur tennis zegevierend van het centrecourt kon stappen.

In de volgende ronde treft Henin de winnares van de partij tussen haar landgenote Kim Clijsters en de Australische Samantha Stosur.