ROTTERDAM - Feyenoord heeft eindelijk de eerste competitiezege van 2010 in De Kuip behaald. Een week na de bekertriomf tegen FC Twente (2-1) liep woensdagavond ook het restant van de thuiswedstrijd tegen Vitesse goed af: 2-1.

Opnieuw was Roy Makaay de man van het winnende doelpunt. Door de overwinning liep de achterstand van nummer vijf AZ op Feyenoord op tot vier punten.

De tweede helft van de gestaakte wedstrijd moest reglementair zoveel mogelijk in dezelfde omstandigheden worden gespeeld als anderhalve week geleden in de drijfnatte Kuip. Feyenoord voldeed vrijwel volledig aan die voorwaarde. De thuisploeg trad in dezelfde opstelling aan als op 20 maart.

Wissels

De wissels die coach Been destijds in de rust wilde toepassen - Castagnois voor Makaay en Landzaat voor El Ahmadi - hield hij woensdagavond bij de hervatting van het duel nog even achter de hand.

Daar had hij achteraf geen spijt van. Op de bank verving Kevin Hofland de geblesseerde Tim de Cler (bovenbeen).

Vlak voor het begin van de wedstrijd deed het weer nog even denken aan de verregende avond in De Kuip. Bij de aftrap voor de tweede helft was het evenwel droog, maar wel behoorlijk guur in het halfgevulde stadion.

Ambitie

Vitesse begon opvallend ambitieus aan het toch wel vreemde karwei in Rotterdam. Binnen tien minuten kregen de bezoekers vier goede kansen op een doelpunt.

Alexander Büttner (twee keer), Wiljan Pluim (de man van de gelijkmaker in de eerste helft) en Lasse Nilsson (op de paal) kwamen niet tot score, mede door goed keeperswerk van Erwin Mulder.

Velthuizen

In de meteen aantrekkelijke tweede helft kwam het eerste gevaar bij Feyenoord van Makaay. Doelman Piet Velthuizen kon in de vijftigste minuut nog redding brengen op een afstandschot van de 35-jarige routinier.

Vijf minuten later was Makaay van dichtbij wel succesvol, nadat André Bahia een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst goed had doorgekopt, 2-1.

Regen

Luigi Bruins (drie keer) en Georginio Wijnaldum (ook drie keer) verzuimden daarna het duel namens het aandringende Feyenoord vroegtijdig te beslissen.

Het wegzakkende Vitesse kon evenwel niet van de Rotterdamse slordigheid profiteren: 2-1. Het eindsignaal klonk opnieuw in de regen.